6 motive pentru care nu trebuie să forțezi o relație, chiar dacă este dragoste la prima vedere

Odată ce am fost ghinion să se arunce într-o relație …

 

Uneori se întâmplă ca atunci când întâlnești o persoană, o scânteie sărind între tine, începi să te simți în cerul al șaptelea cu bucurie și fluturași în stomac!

Și cum nu poți să iubești un tip care te vrea atât de mult și nu ezită să-i arăți?

Dar, atunci când primul val de extaz dispare, atunci probabil că venirea tremurândă vă va face să vă întrebați dacă ați început prea repede cu această persoană …

Povestea mea

Într-o zi nu am fost norocoasă să intru într-o “relație instantanee” – întâmplător, pentru că atunci nu înțelegeam ce făceam și în ce mă implicam.

După 7 ani nu am avut o relație pe termen lung și omul pe care l-am iubit în acea perioadă ma lăsat jos, am vrut stabilitatea și o relație reală și puternică cu un bărbat care mă iubește cu adevărat …

… Și apoi l-am întâlnit. Un bărbat care, după cum credea ea, mi-a fost destinat de soarta însăși. Ne-am întâlnit aproape întâmplător, dar când a apărut în viața mea, am început imediat să ne întâlnim. Curând sa mutat cu mine și am început să petrecem aproape tot timpul împreună.

Și pentru că totul sa întâmplat atât de repede, am continuat să văd relația noastră numai prin ochelari de culoare roz. Și am fost foarte măgulită de atenția pe care mi-o dădea, era nebunesc de romantic și … sincer, am închis ochii spre niște clopote foarte deranjante.

După un an incomplet, am fost promovat la locul de muncă, o nouă poziție a cerut o mișcare și, bineînțeles, iubitul meu a decis să se mute cu mine – cum ar putea fi altfel? Dar, la doar câteva luni după mutare, admirația partenerului a fost înlocuită de perplexitate. Faza de “floare-bomboane” a încheiat relația, auritul sa desprins, dezvăluind partea sa întunecată (și a mea, de asemenea, pentru asta).

Dar am continuat să sper pentru cele mai bune. M-am convins că schimbările de dispoziție și izbucnirile de furie erau temporare, că toate acestea au fost cauzate de dificultățile de mișcare și adaptare, de stresul de a începe o nouă afacere.

Lecțiile mele

Înclinația mea de a-i oferi șansele secunde, a treia și a patra, chiar și atunci când nu merita, precum și optimismul și credința comună în oameni m-au făcut să rămân într-o relație de 5 ani, care merita să se încheie după primul an. Și acum, privind înapoi în acești ani, înțeleg că ar fi trebuit să învăț câteva lecții de viață.

1. Este posibil să dureze câteva minute pentru a începe o relație și poate dura mai mulți ani pentru a ieși din ele.

2. Ca regulă, relațiile rapide se bazează pe comoditate reciprocă. Căutăm pe cineva cu care să fim aici și acum. Iar atunci când o persoană mai mult sau mai puțin potrivită se strecoară, îl luăm cu mâinile și picioarele. Ca rezultat, am putea fi de mai mulți ani conectați cu cineva care nu ne potrivește destul de bine … sau nu se potrivește deloc.

3. O relație pripită doar ne înstrăinează de ceea ce avem cu adevărat nevoie. Fiecare moment petrecut cu persoana gresita este un moment in care am putea petrece sa cautam pe cineva care ne convine cu adevarat, ca o mana la o manusa.

4. Când suntem într-o astfel de relație, ne uităm în mod obiectiv în mod obiectiv la situația noastră. Nu observăm clopotele de alarmă și problemele critice, fără ca soluția reușită a acelor relații pe termen lung pur și simplu să nu existe.

5. La periferia gândurilor noastre, un pic de disperare murmură în mod constant – pentru că suntem într-o “relație greșită” pentru că nu vrem să trăim singuri și așa mai departe. Dar încercăm să-i mulțumim partenerului de mai multe ori, încercând să-l ținem aproape … chiar în detrimentul fericirii noastre.

6. Relațiile rapide ne fac să încercăm să lipim și să reparăm ceva care nu funcționează și nu poate funcționa. De fapt, ar fi trebuit să abandonăm această idee cu mult timp în urmă. De la o relație care trebuia să dureze câteva luni, nu ani.

Cum să eviți o astfel de relație

Nu permiteți niciodată singurătății, vârstei sau presiunii prietenilor și rudelor să vă aducă într-o “relație prea urâtă”.

1. Faceți-vă timp să vă grăbiți cu capul în fundul relațiilor din prima zi. Dă-te și partenerului tău potențial timp să te cunoști mai bine și să vezi dacă chiar îți dorești să-ți legi soarta de mult timp.

2. Nu petreceți împreună tot timpul de la început – permiteți-vă să aveți timp și spațiu personal care vă permite să vă gândiți și să evaluați experiența comună.

3. Nu sacrificați toată viața voastră de dragul relațiilor – continuați să vă urmăriți hobby-ul preferat, întâlniți-vă cu prietenii, petreceți timp cu rudele și așa mai departe. Relațiile ar trebui să îmbunătățească și să completeze toate acestea, și nu să le înlocuiască.

4. Deschideți-vă unul pe altul în mod consecvent – nu sari în pat la prima dată.

5. Nu încercați să controlați partenerul sau să îl manipulați – permiteți-i totul să meargă ca de obicei.

6. Ascultă vocea subconștientului tău și a trupului tău – nu te obliga să faci ce pare rău în inima ta.

Iar când îți dai seama din nou că te grăbești într-o relație nouă (sau cineva din partea ta îi împinge greu), oprește-te și fă un pas înapoi. Dacă doriți o relație reală și pe termen lung, atunci o mică pauză nu dăunează deloc – desigur, dacă această persoană este cu adevărat singura și nu doar primul contor care ți-a plăcut.

www.Freevisitorcounters