Cei mai fragili sunt cei care par a fi cei mai puternici.

“Fii bun cu ceilalți. La urma urmei, toată lumea pe care o întâlniți se luptă într-o bătălie de care nu știți nimic “, Platon.

de fapt, cei mai fragili. Aceștia sunt forțați să poarte o armură puternică și să-și “pună” o față puternică și îndrăzneață, dar în spatele tuturor acestor lucruri se află o inimă vulnerabilă și o tristețe profundă, pe care niciodată nu le spun nimănui.

Oamenii care poartă acest secret în sine, de regulă, sunt, de asemenea, foarte sensibili. Pentru ei, cea mai mică manifestare a bunătății sau a cuvintelor de recunoștință este suficientă pentru a-și umple inima cu fericire. În același timp, orice greșeală sau rudenie îi face să se simtă disperați. Această hipersensibilitate îi determină să sufere profund atunci când se confruntă cu lumea exterioară.

“Dacă suntem înjunghiați, nu suntem sângerați? 
Dacă ne gâlceți – nu râdem? 
Dacă suntem otrăviți – nu murim? “-
William Shakespeare,” Comerciantul din Veneția “.

Toți știm acești oameni. Ei par a fi capabili să reziste oricărei încercări și să treacă prin furtuni, dar, odată ce se împiedică puțin, masca permisivă a “puterii” imediat dispare. Ei poartă îmbrăcăminte din oțel, dar dacă le atingi, vei vedea rugina. Acestea sunt urme de lacrimi care se ascund de toată lumea.

Fiecare persoană fragilă își ascunde sensibilitatea. Acești oameni sunt foarte înțelepți și au nevoie de sprijin și de respect. Ei au piele foarte subțire și reacționează instantaneu la orice schimbări, insulte sau neînțelegeri pe care le percep aproape ca sfârșitul lumii.

Fragilitatea și vulnerabilitatea

Să începem cu definirea a ceea ce este fragilitatea emoțională. Acest lucru nu este un semn de slăbiciune, așa cum poate părea cineva la prima vedere. În primul rând, aceasta este o percepție mai clară a realității, cu alte cuvinte – o persoană trece totul prin inima sa. Dar această abilitate conduce simultan la o vulnerabilitate emoțională, cu care este foarte dificil de trăit.

Pentru a-și proteja cumva lumea fragilă, acești oameni folosesc diferite scuturi. Unii compensează acest lucru cu un caracter puternic și decisiv. În același timp, singurul lor scop este să-și protejeze granițele.

Prin urmare, uneori se pare că oamenii fragili se află în război cu întreaga lume. Dar este important să ne amintim că aceasta este o cale alunecoasă: starea de “protecție” devine mai devreme sau mai târziu, deoarece necesită costuri enorme de energie psihologică și emoțională.

Cum nu se răcește, trăiește în modul de “autoapărare” constantă este foarte dificilă.

Atunci când oamenii cu inimile fragile se confruntă cu nedreptate și răutăciune mereu, devin foarte nesiguri. Ei încep să fie suspiciuni cu privire la absolut toate evenimentele sau chiar sugestii, interpretând orice lucru mic ca o amenințare pentru ei înșiși.

Discuțiile cele mai nevinovate se transformă în război real. Ei sunt atinși și ofensați de tot ceea ce este literal și nu pot face nimic cu ei înșiși.

După cum a spus Leonardo da Vinci: “unde există mai multă sensibilitate, există întotdeauna mai mult martiriu”.

Dar această fragilitate nu este o propoziție. Poate fi trimis într-o altă direcție și nu suferă cu sau fără cauză.

Transformați fragilitatea în putere
Întotdeauna ai fost atât de fragil. Și tot ceea ce sa făcut până acum este doar încercarea de a supraviețui. Pornind de la copilăria timpurie, când au creat lumi fantastice pentru a scăpa de realitatea aspră. Și, în calitate de adolescent, când am ajuns la concluzia că nimeni nu te înțelege și asta doar face mai rău să trăiești. Și chiar și acum, fiind un adult, suntem siguri că nimeni nu te iubește așa cum merităm. Și acum furia a fost adăugată la frică: “Ei bine, de ce?”

“Fii bun cu ceilalți. La urma urmei, toată lumea pe care o întâlniți se luptă într-o bătălie de care nu știți nimic “, Platon.

Pui mai mult și mai mult armură de oțel, încercând să te izolezi de lume și să te simți neînțelept și nesigur. Înțelegeți că viața nu este un câmp de luptă unde ar trebui să vă protejați în mod constant de atacurile dușmanilor. Lucrați pe voi înșivă, creșteți, creșteți pentru a vă înțelege și a vă opri să căutați dușmani acolo unde nu există. Mai jos vom explica cum să facem acest lucru.

Învață să supraviețuiești într-o lume plină de “pini”
Oamenii tind să respingă fragilitatea ca pe un semn de slăbiciune și neputință. Se întâmplă instinctiv. Sensibilitatea noastră este o amenințare, pentru că noi construim ziduri uriașe și ne ascundem în spatele lor.

Dar aceasta este calea de ieșire? În acest fel, creați pentru dvs. o problemă și mai mare, deoarece sunteți în mod constant supărat și așteptați un truc la fiecare pas.

Pentru a vă vindeca de acest lucru, încercați să “pacificați” hipersensibilitatea. La urma urmei, dacă trăiți în frică constantă că această lume este plină de “pini”, atunci pielea ta subțire și inima fragilă va izbucni la cea mai mică atingere.

Încercați să vă mențineți calm, pentru că uneori vă este cel mai rău dușman. Ajutați mintea să stabilească un echilibru rezonabil. Nu vă concentrați atât de mult pe ceea ce v-a spus cineva sau pe cât de răsplătit. Singura persoană care vă poate evalua este dumneavoastră. Și nimeni altcineva.

Viziunea dvs. subiectivă asupra lumii și tendința de a exagera toate conduc la gânduri obsesive care vă otrăvesc întreaga viață. Amintiți-vă că oamenii vă simt tensiunea. Dacă sunteți întotdeauna “în defensivă”, împingeți alți oameni de la voi înșivă. Nu cădeți în acest cerc vicios: este foarte dificil să ieșiți din el.

Persoanele fragile își pot exprima sensibilitatea excesivă într-un mod complet diferit: prin artă, muzică și alte tipuri de activități creative. Găsiți-vă calea de a face față hipersensibilității care vă face să suferiți.

Amintiți-vă că a fi sensibil este un dar minunat, dar hipersensibilitatea poate fi deja un dezavantaj. Da, esti mai emotional din punct de vedere emotional decat alti oameni, dar asta nu este un blestem si nu sfarsitul lumii.

A fi fragilă nu înseamnă să fii slab. Voi pur și simplu percepeți totul în jur. Transformați-vă slăbiciunea în puterea voastră, în loc să fiți închis din lume și apărați în mod constant.


www.Freevisitorcounters