Chiar și cei mai buni oameni au dreptul să spună “suficient”

Cuvintele “Te iubesc” nu înseamnă deloc că “Sunt gata să fac tot ce cereți cât de repede o vrei”.

Oamenii buni rămân mereu așa – bunătatea lor nu ia niciodată o zi liberă. Și nu așteaptă nici o recompensă pentru ceea ce fac. A acționa generos, cu bunăvoință, este singurul lor mod de acțiune; aceasta este ceea ce li se spune să facă prin inimile lor.

Cu toate acestea, să fiți amabili nu trebuie să fiți naivi. Înseamnă să ai propriile valori pentru a apăra. Dar în acel moment, când oamenii buni încep să simtă că sunt folosiți în scopuri de mercenar, ceva în interiorul lor începe să se rupă.

În al doilea rând, ei întâlnesc egoismul și lăcomia celorlalți, simt o dezamăgire puternică. Și apoi încetăm complet să credem în ei înșiși și, în general, în ceva bun.

De fapt, totul este mult mai complicat decât credem noi. Când cineva face ceva din propria voință liberă, acțiunile sale sunt ghidate de spirit, totalitate, spontaneitate. Dar când o persoană încalcă aceste principii pentru propriul său beneficiu, el nu îl acuză pe cel care îl manipulează, ci pe el însuși.

El se certa pentru că este prea naiv, prea generos, cerându-l că nu are suficientă intuiție pentru a înțelege motivele altor oameni … Și toată această auto-proiecție negativă începe încet să distrugă stima de sine.

Bastionul castelelor noastre

Dacă observăm că alți oameni invadează spațiul personal, atunci de obicei începem imediat să ne apăram, folosind strategii clasice de apărare. Și, în plus, noi credem că alții ar trebui să fie responsabili pentru greșelile lor. Dar oamenii buni sunt adesea un caz ușor diferit.

Oamenii buni au tendința de a se certa pentru tot ceea ce se întâmplă rău în viața lor, asumându-și toată responsabilitatea pentru relele altora. Asemenea indivizi se considera prea naivi, crezand ca daca vor ridica zidurile castelului in jurul lor, vor pierde o bucata de propriul “eu”, iar apoi principiile lor vor iesi din echilibru.

Totuși, trebuie să înțelegem cu toții că trebuie să avem un anumit spațiu personal, dincolo de care trebuie să ridicăm un bastion, astfel încât alții să nu poată să-l invadeze. Doar dați seama că …

Instalarea protecției nu te distanțează de ceilalți.

Oamenii buni au tot dreptul să spună “suficient”, fără a fi considerați egoiști. Știm că oamenii din jur sunt mai mult decât obișnuiți cu faptul că, zâmbind deloc, răspundeți doar la “Da”.

Instalarea protecției vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine pe dvs. și pe ceilalți. Trebuie să înțelegeți cât de departe puteți permite altor persoane să meargă și trebuie să trateze această decizie cu respect.

Când aceste limite devin clare, relațiile vor deveni mult mai sănătoase. În plus, veți afla mai multe despre dvs.

Chiar iubirea are nevoie de limitări
Dacă cineva crede altceva, atunci se înșeală. Nu există un context mai necesar pentru a stabili limite clare decât romantic, de familie sau de prietenie. Nu există un mod mai respectuos și mai iubitor de a construi relații decât de a putea spune cu calm “nu” fără să vă faceți griji în legătură cu partenerul sau prietenul care se simte ofensat sau supărat.

Cuvintele “Te iubesc” nu înseamnă deloc că “Sunt gata să fac tot ce-mi cereți de îndată ce o vrei”. A iubi pe cineva, fie că este vorba de un partener, de un prieten sau de un membru al familiei, înseamnă să acționezi liber, în conformitate cu principiile noastre, știind că vom fi tratați cu respect.

Spunând că nu devii o persoană rea.
Înainte de a încerca să convingeți pe alții despre acest lucru, trebuie să vă convingeți mai întâi de acest lucru. Trebuie să fii capabil să spui “nu”, să vorbești tare și convingător, să nu-ți fie rușine și să nu simți disconfort.

Imaginați-vă că zi de zi faceți toate concesiile pe care le solicită și altele. Acest lucru duce la pierderea energiei, a stimei de sine. Faptul că te transformi în acea persoană care nu ești deloc.

Va veni timpul când chiar vrei să ajuți pe cineva, dar nu o poți face. Nu vei avea nici puterea, nici atitudinea și, cel mai rău, nu vei avea încredere în tine.

Trebuie să înțelegeți că oamenii buni au dreptul să spună “suficient”. Deci, puteți înțelege mai bine cine sunteți și ce este important pentru dvs. Și puteți să le arătați altora.

Importanța deținerii unei linii imaginare între ei și alții
Desenele nu sunt aceleași cu pereții clădirilor. Imaginați-vă acest zid sub forma unei linii de lumină sau energie pe care o trageți în jurul vostru și care vă protejează energia, emoțiile și valorile.

Procedând astfel, veți asigura securitatea proprie, care este pur și simplu necesară pentru construirea unei relații pozitive reale. Oamenii care te iubesc cu adevărat vor înțelege și vor aprecia această schimbare în comportamentul tău.

Ei vor înțelege acei oameni buni, în ciuda faptului că nu cer plata pentru bunătatea lor, au nevoie de atitudine respectuoasă față de ei înșiși. Nu uita niciodată asta.

www.Freevisitorcounters