Cum să învățați să renunțați la trecut, chiar dacă nu sunteți pregătiți pentru asta

Dacă vă forțați să “uitați” ceva, atunci mergeți mai adânc într-o situație dureroasă. Acest lucru poate fi comparat cu atunci când vi se spune să nu vă gândiți la un elefant alb și nu vă mai puteți concentra asupra altui lucru.

Nu vă puteți forța să renunțați la nimic, indiferent cât de mult doriți. Nu puteți forța ceva din cap, indiferent cât de mult doriți să scăpați de el. Nu puteți să vă slăbiți aderența, să vă relaxați și, în general, să nu vă mai gândiți la ceea ce întreaga dumneavoastră lume interioară se învârte în jur. Nu se întâmplă.

Nu puteți renunța la trecut, dacă cineva vă spune că este timpul să “mergeți mai departe”. Faceți-o chiar în acea zi când recunoașteți înfrângerea dvs. sau în cel mai rău moment când vă dați seama că nu mai este nici o speranță.

Nu puteți renunța la trecut, pur și simplu, convingându-vă să nu mai acordați atenție nimicului. Opusul este gândit doar de acei oameni care nu au fost niciodată cu adevărat obsedați. Cei care nu au fost niciodată puternic atașați de ceea ce le dă un sentiment de securitate, dragoste și credință într-un viitor luminos.

Nu puteți fi numit ciudat pentru faptul că vă supărați când alții vă spun să “lăsați” ceva și să o faceți atât de neatent, ca și când nu ar înțelege ce fel de uragan se acumulează în cap și în inimă. Cum poți fi imparțial cu privire la ceea ce ai petrecut atât de mult timp și de viață încercând să salvezi sau să revii din cenușă? Nu poți face asta și nu o vei face.

Veți începe să renunțați la trecut chiar în acea zi, când faceți primul pas spre o nouă viață și apoi vă lăsați să vă culcați, priviți la tavan și să vă plângeți pentru cât mai multe ore la rând, după cum este necesar. Vei începe să renunți la trecut în acea zi, când îți dai seama că nu te mai poți plimba prin spațiul gol din viața ta și când vei continua să mergi cu fluxul ca și înainte, va fi imposibil.

Veți începe să renunțați la trecut chiar la a doua oară când vă dați seama că acesta este un stimul, că acesta este momentul în care sunt făcute filmele, despre care cântă în cântece și despre care scriu în cărți. Acesta este momentul în care îți dai seama că nu vei găsi niciodată pace, rămânând printre ruinele trecutului.

Mutarea înainte este posibilă numai dacă începeți să construiți ceva nou. Când sunteți ocupat construind o nouă viață incitantă, lăsați să plecați din trecut, uitându-vă încet.

Dacă vă forțați să “uitați” ceva, atunci mergeți mai adânc în ea, chiar mai mult decât înainte. Acest lucru poate fi comparat cu o situație în care cineva vă spune să nu vă gândiți la un elefant alb și nu vă puteți concentra pe nimic altceva.

În acest sens, inima omului funcționează în același mod ca și mintea lui. Atâta timp cât el se spune că trebuie să renunțe la ceva, el devine și mai atașat de el. Prin urmare, nu vorbi aceste cuvinte.

n schimb, lăsați-vă să plângă cât doriți. Permiteți-vă să se destrame și să virați viața cu susul în jos. Spune-ți că ai tot dreptul să coborâți prin pământ.

Ca urmare, veți realiza că sunteți încă în picioare pe picioare. Ceea ce este nou construit de tine și consecințele pierderii cu experiență va fi atât de incredibilă încât pierderea însăși va arăta ca făcând parte dintr-un scop mai înalt. Poate că ea a trezit acea parte a voastră care altfel ar fi rămas neexploatată.

Dacă sunteți sigur că nu puteți scăpa imediat de tot ceea ce vă aduce suferința, nu aveți nevoie să faceți asta. Faceți astăzi doar primul pas, iar mâine a doua.

Deci, treptat, o parte din zi și zi, construiești o viață nouă. Și mai devreme sau mai târziu vei observa că nu te-ai gândit la trecut pentru o oră întreagă. Atunci va fi o zi întreagă, o săptămână … ani și perioade întregi în viață. Și toate acestea, după părerea ta, ar fi să te rupă, vor doar amintiri îndepărtate, pe care o vei gândi cu un zâmbet.

Tot ceea ce pierzi, ca rezultat, devine obiectul recunoștinței tale. De-a lungul timpului, veți vedea că calea voastră a fost complet diferită. Și tot ceea ce v-ați îngrijorat a fost doar obstacole pe această cale de viață adevărată.

www.Freevisitorcounters