Dacă sentimentele vă taie aripile, nu este dragoste, ci dependență

În loc să folosești iubirea ca pe o ocazie de a crește împreună, acest sentiment devine dușmanul tău, arătându-ți una dintre fețele tale cele mai nedrepte și expunându-ți îndoiala de sine.

“Nu pot trăi fără tine” – această expresie se găsește peste tot. În general, nici măcar nu observăm că această recunoaștere a devenit ceva de o expresie încremenită care nu are nimic de-a face cu dragostea adevărată.

De asemenea, destul de des în contextul relațiilor romantice există expresii precum “a doua jumătate a mea”, “sunteți totul pentru mine” și “vreau să fiu cu voi până la sfârșitul lumii”. Dar realitatea aspră este că este posibil ca în spatele tuturor acestor minunate cuvinte să fie unul dintre cei mai mari dușmani ai dependenței de umanitate.

Putem simți momentul în care dragostea se transformă în dependență? Este puțin probabil, mai ales pentru că realitatea în acest caz este ascunsă de noi de bandajul pe care ne-o impun mândria noastră și frica de singurătate. Dar, totuși, există un aspect necondiționat, care este un semnal sigur de avertizare: dacă, în ciuda tuturor suferințelor, nu puteți lăsa o persoană, atunci probabil că sunteți dependent.

Dorința de a controla un altul este un simptom al dependenței.

Acești oameni trăiesc, nu lăsându-și telefoanele, pentru a fi întotdeauna în cunoștință când partenerul lor apare online. Și dacă după aceea nu primesc un mesaj de bun venit de la el, ei încep să experimenteze îndoială, frică și furie. Ei nu înțeleg că poate să se afle într-o întâlnire, să desfășoare negocieri importante sau să se angajeze în alte lucruri similare. Și poate că pur și simplu nu vrea să comunice cu nimeni în acest moment. Acesta nu este un semn că el a început să te iubească mai puțin.

Din acest motiv, multe relații fie se încheie cu totul, fie se termină. Dorința de a ști unde este partenerul dvs. în fiecare minut, ce face el, ceea ce el crede despre tine este un semn clar al dependenței emoționale.

Dacă sunteți îngrijorat de durerea că partenerul dvs. și-a pierdut interesul pentru dvs. – acesta este, de asemenea, un semn de dependență. În acest caz, începeți să-l torturați cu următoarele întrebări: “Ce este în neregulă cu voi? De ce nu mai ești gelos? Nu-ți pasă cu cine sunt eu?

În loc să folosești iubirea ca pe o ocazie de a crește împreună, acest sentiment devine dușmanul tău, arătându-ți una dintre fețele tale cele mai nedrepte și expunându-ți îndoiala de sine.

Crezi că ar trebui să păstrezi relația cu orice preț. Este ca și cum ai adera la ultima tablă care a rămas pe mare după naufragiu. Nu contează că, prin acest lucru, vă multiplicați durerea. Singurul lucru care contează pentru dvs. nu este să permiteți partenerului dvs. să plece, pentru a nu fi singuri în această lume înfricoșătoare.

Nu mai vrei să mănânci și să dormi. Apărarea ta slăbește și te îmbolnăvești. Și apoi începeți să utilizați manipulări. L-ai învinuit pentru toate nenorocirile tale. Și dacă va pleca, viața ta va pierde complet sensul: “Vreau să fii cu mine, căci fără tine nu sunt nimic”.

Partenerul simte presiunea exercitată asupra lui și chiar începe să se simtă vinovată. Prin urmare, în ciuda sentimentelor răcite, el rămâne în continuare cu voi. El nu dorește să se simtă responsabil pentru răul pe care îl provoacă plecarea lui. La urma urmei, nu se poate ierta.

Dar el nu mai vorbește despre dragostea lui. Tu reușești să păstrezi uniunea, dar această relație îți aduce dureri.

Ce trebuie să faceți dacă suferiți de dependență?

Primul pas este să recunoașteți că vă confruntați cu o problemă. Recunoașteți că aveți doar un angajament față de sentimentele voastre anterioare puternice cu partenerul dvs., iar relațiile pe linia de plutire sunt menținute numai de obicei sau de frică. Trebuie să vă confruntați cu realitatea cu determinare și curaj.

Avem un obicei irezistibil de a idealiza pe cel iubit, mai ales atunci cand ne comportam astfel in primele etape ale relatiilor. Și ieșind din această unire, comparăm subconștient toți ceilalți care ne apropie de noi, împreună cu partenerul anterior.

De aceea este atât de dificil să găsim o pereche nouă. Dependența implică respingerea a tot ceea ce nu a fost idealat de noi.

Este important să găsiți puterea de a vorbi cu persoana cu care vă aflați într-o relație – de a vorbi direct, fără confuzie. Este important să se abțină de la manipularea și impunerea punctului de vedere. Cel mai bine este să fii cinstit, să spui adevărul și să eliberezi partenerul de dragostea lui, de unde a mai rămas toată viața și a rămas doar otravă.

Partajarea cu persoana pe care o iubim inca creeaza un sentiment de a fi pierdut in interior. Acest sentiment poate fi comparat cu ceea ce trăim când un om iubit moare. La început, refuzăm să recunoaștem că această persoană nu va mai fi cu noi.

Apoi intrăm în abisul amintirilor și un sentiment de tristețe intensă. Atunci suferința dispare și în cele din urmă ne resemnăm la pierdere. Ceva face clic în interiorul nostru și suntem gata să începem.

www.Freevisitorcounters